Πρόλαβε το… πριν σε προλάβει.

ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ ΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΞΑΔΕΛΦΟΥΛΗ ΜΟΥ❤️

Ακαριαίο θάνατο βρήκε  ο 22χρονος φοιτητής Γεωπονίας, Γιώργος Βουδουλάκης, τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017. Ο νεαρός που καταγόταν από την Καβάλα, σπούδαζε στην Ορεστιάδα και μετά από διασκέδαση με τους φίλους του, τους ενημέρωσε πως θα έδινε τέλος στη ζωή του. Ο Γιώργος έπεσε από το μπαλκόνι, από τον 4ο όροφο οικοδομής και σκόρπισε τη θλίψη και τον πόνο στην οικογένεια και τους φίλους του.                                                           

 Ο Γιώργος ήταν ένα πολύ κοινωνικό παιδί, ευγενικός και αγαπητός στους γύρω του, που δεν είχε δώσει κάποια σημάδια ανησυχίας. Το “γιατί” δεν θα σταματήσει ποτέ να βασανίζει τους οικείους του. Το “γιατί” θα βαραίνει πάντα τις καρδιές των δικών του ανθρώπων. Ένα παιδί σαν τον Γιώργο δεν θα ήθελε ποτέ να προκαλέσει ένα κακό σαν αυτό στον ίδιο και στους γύρω του. Δεν θα είμαστε ποτέ σίγουροι για το πώς συνέβη το ατύχημα, γιατί πρόκειται περί ατυχήματος, αφού ο Γιώργος πάτησε πάνω σε ένα σκαμπό όπου έχασε την ισορροπία του και μετά δεν είχε τη δύναμη  να κρατηθεί από τα κάγκελα του μπαλκονιού και έπεσε.                      

 Αυτό το συμβάν, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ μπορεί το αλκοόλ να μας βγάλει εκτός εαυτού και να προκληθούν ατυχήματα που μπορεί να στερήσουν ακόμη και την ανθρώπινη ζωή. Η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους. Όταν ένα άτομο φτάσει σε σημείο μέθης δε διατρέχει κίνδυνο μόνο όταν πάρει τιμόνι στα χέρια του, αφού μπορεί οτιδήποτε ακούγεται απλό, για εκείνον λόγω μέθης να καταλήξει να είναι επικίνδυνο. Μπορεί να εμπλακεί ευκολότερα σε καυγάδες, να παραπλανηθεί εύκολα από τους άλλους και να κάνει πράγματα που δεν θα ήθελε υπό κανονικές συνθήκες να κάνει. Πολλά τα παραδείγματα, ειδικότερα σήμερα που τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στο αλκοόλ. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογία μπορούν ευκολότερα να ωθήσουν το άτομο να κάνει πράξεις που θα του στοιχήσουν ακόμα και τη ζωή του. Ακόμα, πολλοί είναι οι νέοι που διασκεδάζουν συνεχόμενα βράδια πίνοντας αλκοόλ μέχρι να φτάσουν στο σημείο μέθης. Απλά γιατί ταύτισαν τη διασκέδαση με το ποτό.     

  Οι νέοι οφείλουν να αντιληφθούν τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από αυτόν τον αδίστακτο δολοφόνο, το αλκοόλ. Ο Γιώργος είναι ένα από τα πολλά παιδιά που έπεσαν θύμα αυτού του αδίστακτου δολοφόνου. Οφείλουν να σκεφτούν τις συνέπειες, τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει ένα λάθος τους, μια απερισκεψία τους.                                    

  Ο θάνατος του Γιώργου σκόρπισε τον πόνο γύρω του. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί έτρεξαν όλοι να αποχαιρετήσουν αυτό το παιδί που όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν. Τα λόγια της μητέρας του: «Χάσαμε τη ψυχή, τη ζωή, το σκοπό μας». Έφυγε στα 22 του χρόνια, δεν πρόλαβε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα, δεν πρόλαβε να ζήσει πολλά. Θα ήθελες και εσύ κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου ή για τους φίλους σου; Θα ήθελες να προκαλέσεις τέτοιο πόνο στην οικογένεια σου; Θα ήθελες να στερήσεις από τον εαυτό σου την ευκαιρία να ζήσεις;  Σίγουρα όχι. Γι’ αυτό πριν πιεις , σκέψου και θυμήσου τις συνέπειες. Αν δεις κάποιο φίλο σου μεθυσμένο, βοήθησέ τον. Μην αφήσεις το ποτό να πάρει μια ζωή άδικα.  Πρόλαβε το… πριν σε προλάβει.