Συνέντευξη με τον tattoo artist Albert Parperis

1.     Πότε ξεκίνησες αυτό το επάγγελμα και ποιός ο λόγος που σε οδήγησε σε αυτή την επιλογή επαγγέλματος;

      Από το δημοτικό, μου άρεσε πολύ να σχεδιάζω .Όταν έφτασα στην ηλικία των 15, επειδή είχα ήδη φίλους μεγαλύτερους που χτυπούσαν στα χέρια τους με μελάνι και βελόνι τατουάζ, είπα να δοκιμάσω και εγώ. Και μπορώ να πω ότι άρχισε να μου αρέσει η ιδέα. Έτσι όταν ήμουν 16-17 χρονών, άρχισα να χτυπώ τατουάζ χρησιμοποιώντας  μηχανή,  στους φίλους μου. Το έκανα για δική μου ευχαρίστηση. Σε αυτή την ηλικία, δεν είχα στο μυαλό μου να εξασκώ την τέχνη των τατουάζ ως επάγγελμα. Δεν θυμάμαι ποτέ να σταμάτησα να σχεδιάζω, γιατί πραγματικά αυτό με χαλάρωνε. Μέχρι και σήμερα.  Ο λόγος που επέλεξα αυτό το επάγγελμα είναι το αίσθημα της εμπιστοσύνης που σου δίνει ο πελάτης για να κάνεις κάτι στο σώμα του που θα μείνει για πάντα.

 

2.     Πώς εξασκήθηκες στο να κάνεις τατουάζ; Έκανες πρώτα εξάσκηση στον εαυτό σου;

 Αρχικά εξασκήθηκα πάνω σε δέρματα γουρουνιών. Φυσικά τα πρώτα τατουάζ σε ανθρώπινο σώμα τα έκανα στον εαυτό μου.

 

3.     Ποιό ήταν το πιο ωραίο τατουάζ που έκανες σε κάποιον;

      Από τη στιγμή που αποφασίζω να κάνω τατουάζ σε κάποιο πελάτη, προσπαθώ πάντα να βγάλω το καλύτερο σχέδιο και αν μου αρέσει και εμένα αλλά και του πελάτη, να το χτυπήσω. Το κάθε τατουάζ το χτυπάω με το ίδιο πάθος. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο τατουάζ, γιατί το κάθε ένα έχει κάποια σημασία για κάθε άνθρωπο , για αυτό το λόγο είναι όλα ξεχωριστά.

4.   

          Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος τατουάζ που ασχολείσαι και γιατί; 

Μου αρέσει πολύ ο ρεαλισμός και τα πορτρέτα.  Ο λόγος, είναι πολύ απλά, ότι βγάζουν κάτι πιο αληθινό και πιο μυστήριο στο σώμα.

 

5.     Εμπνέεσαι από άλλους tattoo artists καμιά φορά;

 Φυσικά και εμπνέομαι από άλλους tattoo artists και αυτό με βοηθάει να βελτιώνω τις τεχνικές και τις γνώσεις μου. Αλλά ο κάθε artist έχει τη δική του πινελιά στα τατουάζ, που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους.

 

6.     Τα τατουάζ έγιναν γνωστά πολύ ξαφνικά. Πιστεύεις ότι πρόκειται για ακόμα μια μόδα που θα περάσει σύντομα;

Πιστεύω πως τα τατουάζ ήταν πάντα γνωστά και πως δεν είναι μια μόδα που θα περάσει. Ο κόσμος πλέον, έχει καταλάβει ότι όταν κάποιος έχει τατουάζ, δεν είναι ούτε ασυνήθιστο, ούτε απορριπτέο στοιχείο. Τα άτομα με τατουάζ πλέον δεν περιθωριοποιούνται.  

Το studio του Albert βρίσκεται "Περικλέους 3Α Στρόβολος (κοντά στα φώτα Κληματαριάς) Λευκωσία". Εκτός από τατουάζ, κάνει και piercing. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο 99 914516. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ορισμένες φωτογραφίες από τη δουλειά του.