Μάθε να Ζεις...

Μάθε να ζεις τη στιγμή. Η ζωή περνάει, ο χρόνος κυλάει, ο άνθρωπος γερνάει. Στιγμές οικογενειακές που δεν απόλαυσες γιατί είχες δουλειά, ήσουν αγχωμενος, πιεσμένος…  Πόσες φορές έχασες στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους επειδή είχες σημαντικότερα πράγματα να κάνεις; Κι όμως, οι στιγμές αυτές δεν γυρνάνε πίσω. Οι άνθρωποι αλλάζουν, έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας. Ας αφήσουμε λοιπόν, λίγο τα «πρέπει» και ας βάλουμε προτεραιότητα τις στιγμές εκείνες που μας γεμίζουν τη ψυχή με χαρά. 

 

Ας αφιερώσουμε χρόνο στους δικούς μας ανθρώπους. Ας αφιερώσουμε χρόνο στους γονείς μας που γερνάνε, στα παιδιά μας που μεγαλώνουν… Ας αφαιρέσουμε τις κακές σκέψεις και το άγχος από τη ζωή μας. Να χαμογελάσουμε σε έναν περαστικό. Να χαρίσουμε ένα λουλούδι σε ένα μικρό κοριτσάκι. Να δώσουμε λίγα χρήματα σε κάποιον που τα χρειάζεται. Ας βρούμε λίγο χρόνο ανάμεσα στα τόσα σημαντικά πράγματα που έχουμε να κάνουμε καθημερινά, για να είμαστε άνθρωποι. 

 

Άσε το παρελθόν και κοίταξε το τώρα. Όχι το μέλλον. Με το να σκέφτεσαι το μέλλον, ουσιαστικά πάλι χάνεις την ευκαιρία να ζήσεις το παρόν. Κάνε όνειρα, αλλά μην ζεις μόνο μέσα σ’ αυτά. Επικεντρώσου στην πραγματικότητα, στο τώρα.

 

Ακόμα κάτι σημαντικό, είναι να μην μας ενδιαφέρει η κριτική των ανθρώπων που δεν μας ενδιαφέρουν. Είναι ωραίο πράγμα, να αρέσει στον κόσμο αυτό που είσαι και αυτό που κάνεις, αν όμως σου αρέσει εσένα, μην ακούς κανέναν και μην επηρεάζεσαι αρνητικά. Είσαι ξεχωριστός και ζεις τη δική σου ζωή. Είσαι ελεύθερος να είσαι όποιος θέλεις. Να ζήσεις όπως θέλεις. Όσοι σε κρίνουν να θυμάσαι: είναι γιατί δεν αφήνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους ελεύθερο να ζήσει, όπως το έχουν ανάγκη. Και γιατί; Γιατί φοβούνται. Κάνε εσύ το βήμα και δείξε τους λοιπόν πόσο απλό είναι! Κάνε πράγματα, που δεν κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Μην φοβάσαι. Να τολμάς!

 

Πίστεψε στον εαυτό σου. Πίστεψε στις δυνατότητές σου. Αυτό αρκεί για να καταφέρεις να υλοποιήσεις, ό,τι έχει ανάγκη η ψυχή σου, οτιδήποτε επιθυμείς, οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς. Είσαι ξεχωριστός. Ο Θεός σε έπλασε σαν Εκείνον. Έχεις δυνατότητες. Πολλές. Αρκεί  να το πιστέψεις. Το μυαλό μπορεί να σε πάρει, όσο μακριά του επιτρέπεις εσύ. Εσύ ελέγχεις το μέλλον, τη ζωή σου, την κάθε στιγμή.

 

Διάβασε βιβλία. Με τα βιβλία μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους, σε άλλες εποχές, να γνωρίσεις άλλες ψυχές, να μάθεις, να αισθανθείς. Κάνε ταξίδια. Πολλά ταξίδια. Γύρισε τον κόσμο. Φτιάξε μια λίστα με τα μέρη που θέλεις να πας. Πήγαινε. Μην περιμένεις. Όσο το αναβάλλεις, οι πιθανότητες μειώνονται. Ο συνδυασμός του να βρίσκεις χρόνο να διαβάζεις και να ταξιδεύεις σε κάνει πλούσιο σε γνώσεις και σε συναισθήματα, σε εμπειρίες.

 

Γέλα περισσότερο. Αγάπα περισσότερο. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν περισσότερο. Μην παίρνεις τη ζωή τόσο στα σοβαρά. Κανείς δεν ζει για πάντα. Βάλε προτεραιότητες με τον τρόπο που θέλει η ψυχή και όχι η λογική. 

 

 

Ζ Η Σ Ε   Τ Η   Ζ Ω Η   Σ Ο Υ , ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !