Τα παραμύθια δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα

 

Από τότε που ήσασταν μικροί, οι μεγαλύτεροι σας έλεγαν : « αυτά υπάρχουν μόνο στα παραμύθια» . Αλλά εσείς θέλατε να πιστεύετε ότι υπάρχουν νεράιδες, πριγκίπισσες, δράκοι, μάγισσες, γοργόνες και τζίνι που να πραγματοποιούν ευχές. Μέχρι που γίνατε και εσείς κομμάτι του κόσμου των μεγάλων. Τώρα λοιπόν, θα σας εξηγήσω τη δική μου θεωρία, σύμφωνα με την οποία, τα παραμύθια δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Πρώτα απ’ όλα να θέσουμε το εξής ερώτημα: Πώς γίνεται να επινόησαν οι άνθρωποι την ύπαρξη της μάγισσας ή του δράκου; Ίσως να είδαν κάτι που δεν ήξεραν πώς να το ονομάσουν και τι ήταν, με αποτέλεσμα να προσθέσουν κι άλλα πράγματα στη συνέχεια με τη φαντασία τους. Έτσι δημιουργήθηκαν αυτές οι εικόνες. Και επειδή ο σύγχρονος «κοινός θνητός» άνθρωπος, δεν έχει απόδειξη για την ύπαρξη αυτών των πλασμάτων, κράτησε ζωντανή τη μορφή τους μέσα από τα παραμύθια.  Ας ξεκινήσουμε.

Μάγος: Είναι γνωστό πως υπάρχει μαγεία. Χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Στη λευκή και τη μαύρη. Η λευκή είναι όταν κάνεις μαγικά με τη δύναμη του Θεού και η μαύρη όταν επικαλείσαι τη βοήθεια από το κακό πνεύμα. Άρα αυτός που χρησιμοποιεί τη μαύρη μαγεία πώς ονομάζετε; (Τροφή για σκέψη)

Νεράιδες: Υπάρχουν δύο εκδοχές. Ότι είναι μικρά πλασματάκια, με φτερά που λατρεύουν το υγρό στοιχείο και τα συναντούμε σε ποταμούς, σε λίμνες, στα δάση. Κανείς δεν είναι σίγουρος για την ύπαρξη τέτοιων πλασμάτων. Όμως οι νεράιδες αφού έχουν μείνει σαν εικόνα στο μυαλό μας, ως καλές γυναίκες που κάνουν μαγικά, γιατί να μην είναι αυτές οι γυναίκες που εξασκούν τη λευκή μαγεία; (Τροφή για σκέψη)

Δράκοι: Αν σκεφτεί κανείς, η περιγραφή ενός δράκου και ενός δεινόσαυρου, είναι η ίδια. Το μόνο που διαφέρει είναι ότι ο δράκος φυσάει φωτιά. Μήπως οι δράκοι, ήταν απλά ορισμένοι δεινόσαυροι που κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί μετά την εξαφάνιση των περισσοτέρων; Και όταν είδαν αυτά τα πλάσματα οι άνθρωποι, υπέθεσαν ότι μπορεί να βγάζει και φλόγες και πρόσθεσαν χαρακτηριστικά ανύπαρκτα; Εν τω μεταξύ, σκεφτήκατε ποτέ ότι Δράκος και Δεινόσαυρος αρχίζουν με το ίδιο γράμμα; Μήπως ακόμα και το τέρας του Λοχ Νες να είναι ακόμα ένα είδος δράκου που κατάφερε να επιβιώσει; (Τροφή για σκέψη)

Γοργόνες: Δεν είμαι σίγουρη για την ύπαρξη των γοργόνων, γιατί οι απόψεις εδώ συγκρούονται. Γιατί; Γιατί αν σκεφτεί κανείς καλά, υπάρχουν πλάσματα που μοιάζουν στον άνθρωπο. Οι πίθηκοι. Άρα γιατί να μην υπάρχει ακόμα ένα είδος που να μοιάζει σε εμάς; Βέβαια είναι και η γοργόνα του Μέγα Αλεξάνδρου… Από την άλλη σκεφτήκατε ποτέ, ότι ο Θεός ήρθε ως άνθρωπος στη γη για να σώσει τους ανθρώπους και όχι άλλα πλάσματα. Αν υπήρχε πλάσμα σαν εμάς, δεν θα γινόταν κάποια αναφορά και σε εκείνο; (Τροφή για σκέψη)

Τζίνι: Τα τζίνι υπάρχουν; Λέγεται, ότι τα τζίνι είναι κακά πνεύματα που φυλάκιζαν οι μάγοι (της μαύρης μαγείας), σε μπουκάλια και λυχνάρια. Λέγεται ότι χωρίζονται σε κατηγορίες και πως δεν είναι όλα σατανικά πνεύματα. (Τροφή για σκέψη)

Πρίγκιπες και πριγκίπισσες: Δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε την ύπαρξή τους. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα. (Τροφή για σκέψη)

Πειρατές: Οι άνθρωποι που κλέβουν πράγματα από άλλα πλοία. Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα.