Συνέντευξη με τον Στέφανο Γεωργίου, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Καράτε ( Ko-go Kumite 2017 )

Ο Στέφανος Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Είναι μαθητής του “Pascal English School”. Ο Στέφανος είναι αθλητής της Εθνικής Ομάδας Παραδοσιακού Καράτε της Κύπρου. Το 2017, πήρε τη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Καράτε Ko-go Kumite.

     

     

     1.       Σε ποια ηλικία άρχισες να ασχολείσαι με το καράτε και τι ήταν αυτό που σε οδήγησε σε αυτή την επιλογή;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι από 4 χρονών και τώρα είμαι 16. Ο κυριότερος λόγος που ξεκίνησα το καράτε, ήταν για λόγους αυτοάμυνας.

 

        2.  Μίλα μας για τις επιτυχίες σου στο χώρο του καράτε.

 Εδώ και 2 χρόνια αγωνίζομαι στο εξωτερικό σε διεθνής αγώνες παραδοσιακού καράτε με την εθνική ομάδα της Κύπρου. Πέρσι, ήταν η πρώτη μου φορά. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να κερδίσω μετάλλιο, αλλά κατάφερα να πάρω πολλές εμπειρίες. Φέτος, έλαβα μέρος σε αγώνες στην Ιταλία και κατάφερα να έρθω πρώτος στην ατομική πάλη, στην κατηγορία ατομικού kumite πάλης ηλικίας 15-16 χρονών.

 

     3.       Πώς νιώθεις που είσαι μέλος της εθνικής ομάδας και μάλιστα παγκόσμιος πρωταθλητής;

     Σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος. Το να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι μεγάλο όνειρο για πολλούς αθλητές.

 

     4.       Τι πιστεύεις ότι σου έχει προσφέρει το καράτε μέχρι τώρα και τι σημαίνει για σένα αυτό το άθλημα;

     Αναμφίβολα το καράτε με έμαθε να σέβομαι, να είμαι πάντα δίκαιος και ειλικρινής. Αυτό το άθλημα, είναι σαν ένα δεύτερο σχολείο για μένα. Μου έμαθε, πως ό, τι θέλουμε να πετύχουμε πρέπει να γίνει με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή.

 

     5.       Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως κουράζεσαι και θέλεις να τα παρατήσεις; Αν ναι, τι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις;

     Σίγουρα σε οποιοδήποτε άθλημα, υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε πως θέλουμε να τα παρατήσουμε. Είτε επειδή νιώθουμε πως δεν είμαστε αρκετά καλοί, είτε γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια, τα οποία μας κάνουν αδύναμους ψυχολογικά.

 

     6.       Σίγουρα αφιερώνεις πολύ χρόνο στις προπονήσεις σου. Σου στερεί χρόνο από το διάβασμα ή από τις εξόδους με τους φίλους σου;

Συνήθως αφιερώνω 3 φορές τη βδομάδα 1,5 ώρα στις προπονήσεις μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου στερεί χρόνο από τα μαθήματά μου, ή από διάφορες εξόδους με φίλους μου. Πάντα προσπαθώ να έχω πρόγραμμα, ώστε να μπορώ να τα κάνω όλα.

 

     7.       Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου στόχος;

     Ο μεγαλύτερος μου στόχος ήταν πριν 3 χρόνια, που κατάφερα να πάρω τη μαύρη ζώνη. Τώρα έχω μαύρη ζώνη και 2 Dan. Στόχος μου, θα ήταν να φτάσω στο σημείο που έχουν φτάσει και οι καλύτεροι δάσκαλοι του καράτε, όπως οι δάσκαλοι Vladimir Jorga και Sensei Masao Kawasoe.

 

     8.        Τι θα έλεγες σε κάποιον για να τον παροτρύνεις να ασχοληθεί με το αυτό το άθλημα;

     Θα του έλεγα να μην φοβάται να δοκιμάσει. Υπάρχουν διάφορες ηλικίες που ασχολούνται επαγγελματικά ή μη με το καράτε και για αυτό το λόγο το κάνει τόσο ξεχωριστό. Γιατί αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά μπορεί να έρχεται να κάνει αυτό το άθλημα για να χαλαρώσει και να διατηρεί τη σωματική του υγεία.